Holland Kozijnen vof

Gratis Advies of vragen?    Bel direct!!  088-4949300  (Landelijk nummer)

 
 

Kunststof kozijnen en garantie     

Laat u zich niet foppen door bedrijven die u 15, 20 of zelfs 30 jaar garantie aanbieden op kunststof kozijnen ! In de praktijk komt hier helemaal niets van terecht, kijkt u maar eens op het forum van  o.a. Tros Radar, Opgelicht, kan niet waar zijn etc etc. Deze forums staat vol met problemen omtrent garantiegevallen met betrekking tot kunststof kozijnen.  

Onze garantie is duidelijk en transparant; de af-fabriek geleverde garantie van 10 jaar wordt meegeleverd (doorgegeven) aan de klant en wordt aangevuld met 10 jaar garantie op het HR++ glas en 10 jaar op het hang-en sluitwerk bij normaal gebruik. Glashelder, zouden we zeggen.  Onze service stopt echter niet bij het verlopen van de wettelijke garantie. U blijft voor ons een waardevolle klant, ook na 10 jaar! Onze kozijnen hebben een levensduur van 40 jaar.

 (klik hier voor onze keurmerken)


Kunststof kozijnen en onderhoud

Uiteraard kies je voor kunststof kozijnen omdat ze steeds meer gaan lijken op houten kozijnen maar daarbij niet het nadeel hebben dat je om de 5 (tot 7) jaar de kozijnen moet schilderen of laten schilderen. Dit scheelt veel onderhoudskosten en ook moeite die je steeds moet doen voor het onderhoud. Maar hoe zit het nu met het onderhoud kunststof kozijnen?

Reiniging

Groene aanslag en zwarte verwering is hardnekkig vuil dat lastiger te verwijderen naarmate het langer op het kunststof zit. Net als vogelpoep op een auto kan het echt het materiaal aantasten waardoor dat ‘invreten’ ook na verwijdering nog zichtbaar blijft. Bij regulier onderhoud het kozijn met een sopje schoonmaken is dan ook aan te raden. De kozijnen zijn dan wel "onderhoudsvrij"  maar ze worden niet vanzelf schoon.

Schoonmaken kunststof kozijnen

Je kunt het kozijn schoonmaken met ieder normaal schoonmaak sopje, waarmee je ook het glas reinigt. Let op; het kunststof mag je niet schoonmaken met een schuurmiddel, schuurspons of agressief reiniging- of bleek middel. De kozijnopeningen bij draaiende delen ook goed reinigen i.v.m waterafvoer. Die openingen moeten openblijven, stof, viezigheid en spinnen kunnen die gaatjes een beetje dicht te maken.  Een gewoon sopje met beetje afwasmiddel doet al wonderen.

Tijdens het verbouwen of gebruiken van de kozijnen kan er natuurlijk altijd per ongeluk wat vervuiling optreden op je kunststof kozijnen. Daarom zijn hier wat simpele tips om het weer mooi te krijgen:

Vet, verf, kitten, roet of siliconen: met een sopje schoonmaken.
Gips, kalk, mortel of spax:  met een sopje schoon maken
Potlood, viltstift of balpeninkt: 
Speciaal kunststof schoonmaak product bij ons

in de webshop te verkrijgen. (klik hier)


Let op!

met wasbenzine of spiritus, hierbij bestaat de kans dat je raam wat zwarter van kleur wordt, doordat de zwarte beglazingsprofielen kunnen afgeven.

Bij gebruik van een ander schoonmaakmiddel dan een sopje of ons Speciaal Kunststof Schoonmaak product, vervalt uw garantie!